Cum am ajuns la medicul potrivit

cropped-cropped-20160726_1339151.jpgAu filozofat alții mult și multe despre faptul ca nimic nu este intamplator, însă eu nu voi face acest lucru. Eu voi vorbi despre întâmplări concrete care mi-au dovedit ca totul se întâmplă cu un anumit scop, pentru a ne ajuta în a ne îndeplini visul. Nu vreau sa cred ca ne naștem cu un anumit destin și orice am face tot în același loc ajungem; nu mi-ar plăcea sa cred ca nu avem nici o influenta reala asupra a ceea ce ni se întâmplă și ca suntem simple marionete.
Sunt convinsa însă că Dumnezeu are grija de noi si ni se întâmplă ceea ce este mai bine pentru noi, atunci când este mai bine.
Am spus ca nu ma voi pierde în filozofii, asa ca voi trece la subiectul acestei postări.
Trecuseră deja aproape 6 ani de când ne doream sa fim părinți, fără rezultate, deși făceam totul ca la carte … în zilele în care trebuie, la orele la care trebuie, în pozițiile în care trebuie … da, a fost chiar funny de multe ori.
Soțul meu este marinar și 6 luni din an este plecat, timpul trecea si ajunsesem deja la o varsta … foarte frumoasa varsta, astfel ca timpul nostru era destul de limitat și deveneam tot mai stresați, în special eu.

Soțul meu a fost cel care a luat inițiativa și a propus sa consultam un specialist  si astfel am început documentarea. Sotul meu este liber ca pasarea cerului perioada cat sta acasa, insa jobul meu nu imi permitea sa lipsesc foarte mult de la birou, asa ca ne-am orientat către o clinica privata pentru a nu pierde mult.  Ne-am programat la un medic renumit în ceea ce privește fertilitatea în cuplu (Dr. Albu la Medlife Centrul de Medicina Materno-Fetala), primul loc disponibil fiind peste vreo 2-3 săptămâni, iar soțul meu mai avea de stat acasă mai puțin de 2 luni pana la următorul contract, eram la limita.
A sosit ziua programării, m-am învoit pt 2 ore de la munca și am luat un taxi. În mod normal drumul birou-medic e de 30 minute, însă în acea zi nimic nu s-a potrivit. Nu imi amintesc motivul, insa sotul nu avea cum sa ajunga la programare, parca se ivise o problema cu implanturile dentare (m-am hotarat sa ajung macar eu totusi), la munca s-au ivit probleme și am plecat fără marja de timp, taxi am găsit cu greu, traficul era ingrozitor, deși nu era ora de vârf, străzile care erau libere parca se aglomerau exact când intram noi pe ele. Am sunat la Medlife și mi s-a spus ca medicul avea un program foarte încărcat și nu ma putea primi mai târziu … decât peste vreo … 3 săptămâni. Am cerut programare la medicul care are primul loc disponibil  … și astfel viata ne-a pregătit întâlnirea cu minunatul dr. Stan, care era disponibil chiar a doua zi și care ne-a ajutat sa devenim părinți.

Nu stiam la acel moment ceea ce știu astazi și aveam o mare indoiala legata de profesionalismul noului medic. Era disponibil a doua zi, am putut chiar sa aleg și ora … asta în mintea mea însemna că nu este suficient de bun, ca nu este cautat. L-am cautat pe internet, insa nici acolo nu am gasit mare lucru, decat faptul ca era tanar, de varsta noastra. Am decis împreună cu soțul sa mergem înainte, sa ne încredem în semne și sa nu ne lăsăm înșelați de aparente. Și astfel a doua zi am fost împreună cu soțul la consult, cu un dosar  plin de analize, de fapt 3-4 dosare … tot ce stransesem din ultimii 3-4 ani. Dl. doctor ne-a lăsat o prima impresie foarte buna, relaxat și fără sa ne sperie în vreun fel (ca e timpul scurt pana la plecarea sotului, ca sunt șanse mici etc. ), ne-a spus părerea dansului și a ascultat și părerea noastră. Sotul ar fi optat pentru FIV, caci sansele de a ramane insarcinata ar fi fost mult mai mari și parca nu mai aveam rabdare, dar din pacate nu aveam timpul necesar pana la plecarea sotului. Impreuna cu dl. doctor am hotărât ca având timp limitat, singura opțiune era sa încercam o inseminare acum, apoi încă una la întoarcerea sotului (șansele cresc după prima inseminare) și apoi FIV. Acesta era planul.

Si astfel ne-am lăsat pe mâinile dansului și am ieșit din cabinet cu lista de analize ce urmau a fi făcute și cu speranța că va fi bine.

P.S.  M-am documentat mult despre histerosonografie ( acesta fiind prinul test care arata permeabilitatea trompelor) si daca as fi avut mai multe detalii din experiente reale probabil nu as mai fi fost atât de speriata și as fi dormit linistita în nopțile anterioare ei. De aceea consider necesara descrierea în detaliu în postul următor.


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s